maandag 26 november 2007

Update maandag 26 november 2007


Deze doosje worden geregen en gesmolten. Het makkelijkste is om de boven en onderkant te smelten en de zijkanten te rijgen. Modellen en ontwerp kun je zelf bepalen even als voormaat. Het kleine doosje rechts onderin is van Hama-mini, ook leuk om te doen maar erg klein en dus een geduldig werkje.




Deze wierrook brander is gemaakt van een stukje vurenhout, ik heb hem grof in model gesneden, waarna ik het met een vijl en een multi-tool heb bij gewerkt. De donkere sleuf in het midden is voor het as van de wierrook in op te vangen, het donkere puntje rechts naast het katje is een gaatje, waar je je wierrook staafje in kunt plaatsen. De afbeeldingen zijn gebrand en ik heb het afgewekt met een laagje donker eiken beit en daarna een laagje blanke jachtlak.


Deze rozen op hout heb ik met een punt soldeerbout en een platte soldeerbout gemaakt. Het best is om eerst de tekening die je wilt gaan branden met potlood op het hout tekent. Hierna kun je gaan branden. Het is wel een geduldig werkje en hou er rekening mee dat de soldeerbout erg heet wordt. Om te beschermen gebruik ik blanke jachtlak omdat deze lekker hard wordt en je werkstuk goed beschermd.



Deze armbandjes zijn gemaakt van Hama mini, ze worden aan elkaar geregen waardoor ze rekbaar en sterk worden. Je kunt je fantasie de vrije loop laten en zelf combineren met kleuren. Voor een standaard maat hou je 72 rijen aan en 4 kralen breed, dit komt overeen met ongeveer 18.5 tot 19 cm lang. Voor kinderen (rond de 10 jaar) hou je 56 rijen aan en eveneens 4 kralen breed. Als je 6 kralen breed doet kun je ook nog cijfers en letters er in rijgen, leuk voor kinderen om hun naam te rijgen!!!

Geen opmerkingen: