vrijdag 16 november 2007

Update vrijdag 16 november 2007

Dit hartvormig doosje is gemaakt van Hama midi. Ik heb de bloem gemaakt van de kleine ster-mal en deze nog 2 x verkleint. Als je deze met een strijkbout aan elkaar smelt, niet laten afkoelen en gelijk van zijn mal afhaalt is deze nog warm genoeg om te vormen. Kijk wel uit dat je je vingers niet brand, gebruik voor de veiligheid een pannelap of iets dergelijks. Als je de vorm in model hebt moet je deze nog even vasthouden totdat hij voldoende afgekoelt is en niet meer uit model kan zakken.

Dit hangende waxine houdertje is gemaakt van Glow in the dark kralen, deze zijn te koop bij speelgoedzaken en te verkrijgen in 2 kleuren nl groen en rood. De zijkanten heb ik van de kleine ronde-mal gemaakt, deze maak je 2x. Hierna rijg je eerst de binnen kant aan weerszijden 6 rijen (voor de stevigheid). Hierna rijg je de buitenkant aan elkaar en laat je bovenin een opening van 7 rijen. Ik heb ze zelf met ijzerdraad, een 4 tal pootjes gemaakt en deze op de 4 hoeken van het gat wat je aan de bovenkant openhoud bevestigd. Je kunt het natuurlijk ook met gewoon draad doen. Let wel dit model is niet geschikt voor echte waxine lichtjes, gebruik voor deze modellen de LED lampjes.

Dit mandje is gemaakt van Hama mini, erg leuk om kleine spulletjes in op te bergen. Het mandje is +/- 10 cm lang en +/- 6.5cm breed. De kopse kanten bestaan uit 24 kralen breed en 24 rijen lang. De zijkanten en onderkant bestaat uit 1 stuk en bestaat uit 36 kralen in de breedte en 72 rijen in de lengte. Het handsvat bestaat uit 6 kralen in de breedte en 48 rijen in de lengte. Eerst de kopse kanten vast rijgen (let op dat je het midden goed bepaald). Hierna rijg je het handsvat vast (ook hier weer opletten dat je het in het midden vast zet). Ik heb in het voorbeeld streepjes en bloemen gebruikt, maar je kunt zelf natuurlijk ook patroontjes bedenken.

Geen opmerkingen: